top of page

לפטופ -אפשר בלי? ספויילר - כנראה שלא

פעם קראו להם - מאמני הלפטופ . אולי קצת כלעג על השימוש המוגבר בנתונים סטטיסטיים ותוכנות ניתוח, ופחות במגע האישי החם ומלטף עם השחקנים.

יכול להיות שהתואר הזה מוצדק, אבל בכל מקרה, כיום, כל מאמן הוא מאמן לפטופ, ירצה או לא . השאלה היא רק שאלה של מינון .

מה שמזכיר לי פגישה עם ידיד באירוע משותף. הוא בדיוק השתחרר מהצבא ושאלתי אותו מה תכניותיו להמשך, הוא אמר לי שהוא מאוד אוהב כדורגל והוא הולך להיות סקאוט . אותו ברנש אכן היה "מומחה " בכדורגל וידע לתת עצה לכל מאמן של כל קבוצה בכל ליגה . הוא גם היה ידען עצום. הבעיה שלו היתה חוסר תקשורת עם מחשב או טכנולוגיה בכלל, למעט הדלקת הטלוויזיה והעברה לערוצי הספורט . כמובן שאיחלתי לו בהצלחה רבה, אבל ידעתי שכלום לא יצא מהחלום הזה . לימים באמת ראיתי אותו בפיצוציה בתל אביב והוא סיפר לי שזה לא בשבילו .

ובכן האנקדוטה חסרת החשיבות הזו מחיי, באה כדי להמחיש נקודה אחת אבל חשובה . לפני שאתם יוצאים לדרך הארוכה של קריירת האנליסט, שאלו את עצמכם - האם אתם יודעים לתפעל מחשב? לייצר קובץ וורד? כמובן אקסל? התקנה של אפליקציות ? ידע בסיסי כמו למשל, שליחת מייל ?

אם התשובה לשאלות תהיה לא! אז וותר כבר עכשיו ועבור לחלום הבא


שולחן העבודה שלי בשנת 2008

בעידן הדיגיטלי, שבו הטכנולוגיה חודרת לכל תחום בחיינו, השאלה אם אפשר לעבוד כאנליסט כדורגל וספורט ללא ידע בסיסי במחשבים וטכנולוגיה נראית כמעט רטורית. התשובה, כפי שניתן לנחש, היא שלילית. אך מה בדיוק הופך את הלפטופ לכלי כה חיוני בעבודת האנליסט? בכתבה זו נפרט את הסיבות והמניעים שהופכים את הלפטופ לבלתי נפרד מהאנליזה הספורטיבית.

גישה וניהול נתונים

בלב העבודה של כל אנליסט כדורגל וספורט עומד הניתוח המעמיק של נתונים וסטטיסטיקות. הלפטופ מאפשר גישה מהירה ויעילה למסדי נתונים, תוכנות ניתוח, וארכיוני וידאו. היכולת לאחסן, לערוך, ולנתח מידע בכמות גדולה ובאופן מסודר היא קריטית להצלחת האנליזה.

תוכנות ניתוח מתקדמות

מעבר לניהול נתונים, הלפטופ משמש כפלטפורמה לתוכנות ניתוח מתקדמות. תוכנות אלו דורשות משאבי מחשוב רבים ולא יכולות לפעול על מכשירים ניידים אחרים ביעילות דומה. הן מספקות יכולות כמו ניתוח ויזואלי של משחקים, פירוק טקטי של תנועות שחקנים, ומידול סטטיסטי של ביצועים.

גמישות וניידות

אנליסטים נדרשים לעבוד לעיתים קרובות מחוץ למשרד, בין אם זה במהלך משחקים או בסביבות אימונים. הלפטופ מאפשר להם לשמור על גמישות ולהביא את משרדם איתם לכל מקום, מה שמאפשר עבודה פרודוקטיבית ויעילה בכל זמן ומקום.

הצגה ושיתוף פעולה

הלפטופ משמש ככלי הצגה חשוב בישיבות עם צוותי האימון והשחקנים. אנליסטים משתמשים בו להצגת ניתוחים, תובנות והמלצות באופן ברור ומקצועי. כמו כן, הוא מאפשר שיתוף פעולה קל ומהיר עם עמיתים, באמצעות תוכנות עבודה משותפות ושירותי ענן.

לסיכום

בעולם שבו הניתוח הספורטיבי הופך להיות יותר ויותר מבוסס נתונים וטכנולוגיה, הלפטופ והיכולת להשתלט על טכנולוגיה הוא לא פחות מחובה. הוא לא רק מכשיר שמשפר את יעילות העבודה אלא גם מאפשר לאנליסטים להרחיב את היכולות שלהם, לחדש, ולהציע פתרונות ותובנות שלא היו אפשריים בעבר. בסופו של דבר, הלפטופ הוא הכלי שמאפשר לאנליסטים להביא את התשוקה והמומחיות שלהם לידי ביטוי המלא בעולם התחרותי והדינמי של כדורגל וספורט.


תצליחו לשים את פוביית המחשבים מאחורה?

Comments


פוסטים אחרונים
תגיות
No tags yet.
עקבו אחרינו
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page